Privredno društvo Kakanj Petrol d.o.o. osnovano je 2005. godine, kao društvo za veleprodaju, maloprodaju i transport nafte i naftnih derivata.

Izgradnjom benzinske pumpe u Kaknju i našim pristupom osvojili smo povjerenje naših kupaca, vlasnika motornih vozila, privrednih društava u Kaknju i šire.

Našu djelatnost proširili smo na proizvodnju i ugradnju PVC stolarije oslanjajući se na najpoznatijeg evropskog partnera REHAU.

U organizacionoj jedinici Promet naftnim derivatima nudimo kvalitetna goriva, uključujući i goriva pete generacije sa količinama sumpora ispod 10 mg/kg.

U 2010. godini izgradili smo benzinsku pumpu sa pratećim objektima u Bjelavićima na regionalnom putu Kakanj – Kraljeva Sutjeska.

Benzinska pumpa u Kaknju posjeduje:

– Market sa širokim asortimanom prehrambenih artikala, motorna ulja i autokozmetika
– Kafeterija Caffe KP
– Samouslužna autopraonica

Benzinska pumpa u Bjelavićima posjeduje:

– Market sa vrlo širokim asortimanom prehrambenih artikala
– Motorna ulja i autokozmetika
– Kafeterija Caffe KP
– Samouslužna autopraonica
– Apoteka
– Ambulanta porodične medicine, koja je poklon stanovnicima doline Trstionice.

Kakanj Petrol od 2009. godine važi za najvećeg distributera goriva na izgrađenim dionicama koridora “Vc”, te prati izvođače na dionicama od Visokog preko Kaknja do Zenice, od Ljubuškog do Hrvatske granice, od Jošanice preko Vlakova do Tarčina, od Odžaka do Svilaja. Distribuciju obavljamo sa vlastitim vozilima sa 12 cisterni kapaciteta od 7000 do 36000 litara.

Zahvaljujući korektnom odnosu prema poslovnim partnerima, uposlenicima i društvu u cjelini, Kakanj Petrol je razvio međusobno korisne odnose zasnovane na povjerenju i vjernosti kupaca. Dostignuto povjerenje nastojimo održavati i unaprjeđivati.

Zadovoljavamo največe standarde kvaliteta, što potvrđuju naši klijenti bez obzira da li se radi o građanima ili privrednim subjektima.
U središtu našeg poslovnog interesa je potrošač. Tom strateškom cilju svakodnevno se posvećuju uposlenici odgovarajućeg stručnog obrazovanja. Među njima su visokoobrazovani ali i umjeni kvalifikovani radnici vođeni poduzetnom upravom.

Sve što govori o nama i našim odnosima sa poslovnim partnerima pokušali smo reći kroz slogan “Mi cijenimo vaše povjerenje”.