Privredno društvo Kakanj Petrol d.o.o. osnovano je 2005. godine, kao društvo za veleprodaju, maloprodaju i transport nafte i naftnih derivata. Izgradnjom benzinske pumpe u Kaknju i našim pristupom osvojili smo povjerenje naših kupaca, vlasnika motornih vozila, privrednih društava u Kaknju i šire. U organizacionoj jedinici Promet naftnim derivatima nudimo kvalitetna goriva pete generacije sa količinama sumpora ispod 10 mg/kg. U 2010. godini izgradili smo benzinsku pumpu sa pratećim objektima u Bjelavićima na regionalnom putu Kakanj – Kraljeva Sutjeska.

Benzinska pumpa u Kaknju posjeduje:

– Market sa širokim asortimanom prehrambenih artikala, motorna ulja i autokozmetika
– Kafeterija Caffe KP
– Samouslužna autopraonica

Benzinska pumpa u Bjelavićima posjeduje:

– Market sa vrlo širokim asortimanom prehrambenih artikala
– Motorna ulja i autokozmetika
– Kafeterija Caffe KP
– Samouslužna autopraonica
– Apoteka
– Ambulanta porodične medicine, koja je poklon stanovnicima doline Trstionice.

Kakanj Petrol od 2009. godine važi za najvećeg distributera goriva na izgrađenim dionicama koridora “Vc”, te prati izvođače na dionicama od Sarajeva, Visokoga preko Kaknja do Zenice, od Ljubuškog do Hrvatske granice, Počitelja do graničnog prelaza Bijača-Kravice, od Jošanice preko Vlakova do Tarčina i tunela Ivan, od Odžaka do Svilaja. Distribuciju obavljamo sa vlastitim vozilima kapaciteta od 6000 do 32000 litara i dnevno poslužimo i do 500 voznih jedinica na području izgradnje koridora 5C

Već punih 16. godina, tačnije od početka izgradnje koridora 5C, Kakanj Petrol je snabdjevač izvođača radova na svim trasama u Bosni i Hercegovini. To su kompanije Euro Asfalt d.o.o. Sarajevo; Hering d.d. Široki Brijeg i njihovi podizvođači cca pedesetak kompanija. Također, gorivo smo dostavljali i kompanijma Strabag BiH dd i za izvođače kineske kompanije China State Construction Engineering Corporation LTD.

Zahvaljujući korektnom odnosu prema poslovnim partnerima, uposlenicima i društvu u cjelini, Kakanj Petrol je razvio međusobno korisne odnose zasnovane na povjerenju i vjernosti kupaca. Dostignuto povjerenje nastojimo održavati i unaprjeđivati.

U središtu našeg poslovnog interesa je potrošač. Tom strateškom cilju svakodnevno se posvećuju uposlenici odgovarajućeg stručnog obrazovanja. Među njima su visokoobrazovani i kvalifikovani radnici vođeni poduzetnom upravom. Raspolažemo sa dovoljnim brojem stručnih vozača cisterni sa iskustvom i sa položenim ADR ispitom, te položenim ispitima Zaštite na radu i Zaštite od požara.

Zadovoljavamo najveće standarde kvaliteta, što potvrđuju naši klijenti bez obzira da li se radi o građanima ili privrednim subjektima. A koliko smo posvećeni očuvanju životne sredine pokazuje činjenica da su na našim benzinskim pumpama instalirane solarne elektrane “Energy 2” i “Energy 3” instalisane snage od 23kW a “Energy 1” je u neposrednoj blizini benzinske pumpe u Bjelavićima sa instalisanom snagom od 150kW. Time doprinosimo smanjenju emisije CO2 plina u atmosferu.

Sve što govori o nama, našim odnosima sa poslovnim partnerima, kupcima, lokalnoj zajednici i našoj okolini može se interpretirati kroz naš slogan:

“Ime kakanjsko,
Boje rudarske,
Čista energija,
Čisto gorivo!”