Kakanj Petrol na Koridoru Vc

Od 2009. godine Kakanj Petrol se smatra najvećim distributerom goriva na izgrađenim dionicama koridora Vc u Bosni. Taj bi koridor povezao Mađarsku s Jadranskim morem.

Počinje u Budimpešti, prolazi kroz sjevernu Hrvatsku (Osijek), kroz Bosnu i Hercegovinu preko Doboja, Zenice, Sarajeva i Mostara, a završava u hrvatskoj luci Ploče.

Kakanj Petrol prati izvođače Koridora diljem Bosne i Hercegovine na dionicama od Sarajeva, Visokog preko Kaknja do Zenice, od Počitelja, Ljubuškog do hrvatske granice Bijače, od Jošanice preko Vlakova do Tarčina i tunela Ivan, od Odžaka do Svilaja. Također, sudjelovali smo i u izgradnji pojedinih cesta i tunela poput Neum-Stolac (tunel Žaba) i tunela Hranjen (Prača-Goražde).

Distribuiramo vlastitim vozilima kapaciteta od 6.000 do 32.000 litara i opslužujemo do 500 vozila dnevno na području izgradnje Koridora 5C.

Već 16 godina, tačnije, od početka izgradnje Koridora 5C u BiH, Kakanj Petrol je dobavljač izvođača radova na svim pravcima u Bosni i Hercegovini. Riječ je o kompanijama Euro Asfalt d.o.o. Sarajevo; Hering d.d. Široki Brijeg i njihovi kooperanti (pedesetak firmi).

Također, vršili smo isporuku goriva za kompanije Strabag BiH dd, Rudnik uglja Kakanj, te za izvođače radova kineske kompanije China State Construction Engineering Corporation LTD.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *