Kakanj Petrol d.o.o. na Koridoru Vc

Kakanj Petrol d.o.o. je već punih deset godina partner u izgradnji Koridora Vc. Zajedno sa vodećim građevinskim firmama u Bosni i Hercegovini gradi autoceste širom naše zemlje.

GRADIMO DA SPAJAMO!

Obavještenje kupcima

Obavještavamo cijenjene kupce koji imaju našu potrošačku karticu, da je stanje podvučeno sa petkom – 15.12.2017.godine, te da PODJELU RABATA počinjemo od ponedjeljka – 18.12.2017.g na benzinskim pumpama u Kaknju i Bjelavićima.

Hvala Vam na ukazanom povjerenju!

 

Kakanj Petrol-Mi volimo Kakanj

25.11.2016. – Pod sloganom „Mi volimo Kakanj“, danas, na Dan državnosti BiH, uposlenici firme Kakanj Petrol i Energy Kakanj obilježavaju Dan državnosti i godišnjicu rada solarne elektrane Energy Kakanj.

Ovo je prilika da se vratimo malo unatrag i podsjetimo na dane nastanka firme Energy i firme Kakanj Petrol.
U nastojanju da firma Kakanj Petrol, čiji je vlasnik i lider menadžer, Ferid Čaluk, pokrene nešto inovativno i okrene se obnovljivim izvorima energije osnovana je firma Energy, kao prva solarna elektrana na području Zeničko-dobojskog kantona.

Postupak osnivanja i dobijanja potrebnih dozvola je trajao prilično dugo. Upornost i želja da se Kakanj i njegova okolina razvijaju u skladu sa principima održivog i za stanovnike korisnog okruženja sve te godine čekanja nisu bile kočnica ostvarenju konačnog cilja. Elektrana je izgrađena, puštena u rad i u proteklih godinu dana Energy je proizvela značajnu količinu MWh električne energije. Ono što je najznačajnije takva proizvodnja nije naštetila ionako zagađanoj sredini. Naprotiv, svojim radom je smanjila emisiju ugljen dioksida (CO2) u atmosferi za oko 130 tona.

U toku prve godine rada solarne elektrane i jedanaest godina rada Kakanj Petrola bilo je puno vrijednog, teškog i odgovornog rada u kojem poslovni rezultat jeste bio cilj, ali nikada na štetu okoline i lokalne zajdnice.

Kakanj Petrol je počeo sa radom, izgradnjom i otvaranjem benzinske pumpe u Kaknju. Istu djelatnost je proširio izgradnjom druge benzinske pumpe u Bjelavićima i masovnim snabdjevanjem gorivom kompanija koje su radile i rade na izgradnji koridora Vc, na svim dionicama od Kaknja i Podlugova, do Tarčina, Sarajeva, Ljubuškog, Zenice i Odžaka.

Uvođenjem pratećih djelatnosti trgovačkih marketa, kafeterija i samouslužnih praonica uspješno je izvršena modernizacija benzinskih pumpi.

Kao što solarna elektrana znači razvoj u skladu sa principima čiste i zdrave energije iz obnovljivih izvora, od koje koristi ima zajednica i svaki građanin, tako i Kakanj Petrol svakim razvojnim iskorakom nastoji olakšati i podići kvalitet života u svome okruženju.

Dosljedno primjenjujući slogan „Mi volimo Kakanj“ i brigu o sredini u kojoj živimo, Kakanj Petrol je lijep gest učinio i 2014. godine. Dio poslovnog prostora u Bjelavićima ustupljen je Domu zdravlja Kakanj gdje je otvorena savremena ambulanta porodične medicine. Mještani Bjelavića već dvije godine ne moraju odlaziti u udaljene ambulante, već zdrvstvene usluge, zahvaljujući Kakanj Petrolu ostvaruju u svojoj mjesnoj zajednici.

U svim ovim godinama Kakanj Petrol je usmjerio niz sponzorskih i donatorskih sredstava u kakanjske kulturno umjetničke događaje, sportske klubove i akcije humanosti. I na taj način ova firma stanovnicima Kaknja i korisnicima svojih usluga uzvraća na povjerenju i nastoji dati svoj doprinos kakanjskoj društvenoj nadgradnji.
Kakanj Petrol ne bi bio to što jeste da iz godine u godinu ne čini još više i još bolje.

Ova 2016. godina obilježena je kupovinom poslovnog prostora, svim Kakanjcima poznate zgrade, pod nazivom „Penzionerska“. Objekat je kupljen na licitaciji Fonda za penziono osiguranje, u devastiranom i zapuštenom stanju. Bila je to ružna i neprimjerena slika u strogom centru Kaknja.

Ova 2016. godina obilježena je kupovinom poslovnog prostora, svim Kakanjcima poznate zgrade, pod nazivom „Penzionerska“. Objekat je kupljen na licitaciji Fonda za penziono osiguranje, u devastiranom i zapuštenom stanju. Bila je to ružna i neprimjerena slika u strogom centru Kaknja.
Novi poslovni objekat u Kaknju se priprema za funkcionalnu upotrebu i stavljanje građanima na raspolaganje. Tako u Kakanj Petrolu praktično žive i dokazuju da slogan „Mi volimo Kakanj“, nije samo slogan. To je misija ove firme koja na Dan državnosti BiH ne obilježava samo godišnjicu solarne elektrane, već dokazuje ljubav prema gradu i domovini kroz lokalpatriotizam na djelu i u korist Kaknja i Kakanjaca, naravno, uz punu podršku naših kupaca i poslovnih partnera kojima želimo sretan Dan državnosti BiH kao i svim stanovnicima opštine Kakanj.

A.Zekić/KakanjLive

© KakanjLive (2009 – 2016)

KAKANJ PETROL NAGRAĐUJE SVOJE VJERNE KUPCE !!

Sve članove kluba potrošaća benzinskih pumpi Kakanj Petrol pozivamo da dođu po svoju nagradu, odobreni rabat za 2016. godinu.

Samo najkvalitetnije na benzinskim pumpama i marketima Kakanj Petrol.

Uz želju da nam sljedeća godina bude sretnija i uspješnija Kakanj petrol poručuje

“Mi cijenimo Vaše povjerenje”

OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo svoje cijenjene kupce koji imaju našu potrošačku karticu da je stanje podvučeno sa danom 15.12.2015.god., te da će se podjela rabata vršiti od 16.12.2015.god. na benzinskim pumpama u Kaknju i Bjelavićima.

Sretnu Novu godinu želi Vam Kakanj petrol!

U KAKNJU IZGRAĐENA PRVA SOLARNA ELEKTRANA

U vrijeme kada se postrojenja u energetskom sistemu Bosne i Hercegovine prilagođavaju evropskim standardima i prolaze fazu smanjenja emisija štetnih plinova i čestica sve su popularnije elektrane koje koriste sunčevu energiju i pretvaraju je u struju.

Takav sistem pozdravlja i vlasnik preduzeća ”Energy” Ferid Čaluk čija će solarna elektrana izgrađena u kakanjskom naselju Čaluci u skorijem periodu u sistem pustiti prve kilovate električne energije.

To će biti prva solarna elektrana na području općine Kakanj, ali se Čaluk nada da će u budućnosti na području te općine biti puno više električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora.

On je kazao da je procedura za dobijanje potrebnih dozvola za solarnu elektranu kapaciteta 150 kW trajala tri godine, a da je gradnja završena za mjesec dana.

“Nismo imali nikakvih opstrukcija za dobijanje mnogobrojnih dozvola i saglasnosti, međutim, neke procedure su prespore, ali ipak kada se do cilja dođe svi budemo sretni i zadovoljni”, istakao je.

Smatra da je formiranjem Operatora za obnovljive izvore energije umnogome investitorima sigurnije ulagati u obnovljive izvore energije

Preduzeće ”Energy” potpisalo je Ugovor o prodaji električne energije po poticajnoj cijeni na 12 godina s Operatorom za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju.

“Mislim da u BiH ima veliki broj domaćih firmi koje bi bile spremne investirati u ovaj vid proizvodnje električne energije, ali zbog složene procedure često odluče da ne ulažu, a onda se kao po pravilu pojave ‘strani’ investitori”, dodao je Čaluk.

Prema podacima Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju na području FBiH postavljeno je 48 solarnih elektrana koje proizvode 4.404 kW.

FENA

U Bjelavićima otvorena ambulanta

Krajem septembra prošle godine u mjestu Bjelavići u poslovnoj jedinici Kakanj Petrol d.o.o otvorena je ambulanta porodične medicine.

U opremanju ambulante utrošeno je oko 90 hiljada maraka, a poslovni prostor od oko 100 metara kvadratnih, na desetogodišnji period, firma Kakanj Petrol ustupila je besplatno.

Pored ambulante u poslovnom prostoru Kakanj Petrola u Bjelavićima radi i apoteka.